ELLIn myymälä on suljettu maanantaista 4.7. – keskiviikkoon 20.7.2022. Verkkokauppa toimii, mutta toimitusajat voivat olla yli viikon.

Murmelin Murkinat - hahmotus ja matikkapeli

22,10  27,40  sis. alv

Matikkapeli Murmelin Murkinoissa harjoitellaan yhteen- ja vähennyslaskua kekseliään pelilaudan avulla.

22,10  27,40  sis. alv

Vain 2 varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

Kuvaus

Matikkapeli, jossa murmelit ovat heränneet talviuniltaan ja niillä on huutava nälkä! Ne lähtevät etsimään syksyllä piilottamiaan ruokia pitkistä ja mutkittelevista tunneleistaan. Ruuan saa vain, jos pystyy kädessään olevilla korteilla muodostamaan laskutoimituksen, jonka tulos on sama kuin pelilaudassa.

Peruspelissä pelaajille jaetaan 6 korttia. Pelilauta avataan satunnaiselta sivulta jolle pelinappulat asetetaan. Ennen pelin alkua aloitussivu arvotaan noppaa heittämällä. Nuorin pelaaja aloittaa noppaa heittämällä. Pelilaudalla saa liikkua kumpaan suuntaan tahansa, joten pelaajalla on aina kaksi vaihtoehtoista paikkaa. Nyt pelaajan täytyy suunnata katse kortteihinsa: saako niillä muodostettua yhteen- tai vähennyslaskua käyttämällä pelilaudan määräämän luvun? Korttien kuvionkin täytyisi vastata pelilautaa (eli mansikkakortteja ei voi käyttää, jos pelilaudalla on tähkän kuva). Jos lukua ei saa muodostettua, pelaaja ottaa yhden kortin ja vuoro siirtyy seuraavalle. Jos taas saa, asettaa hän kortit omiin pinoihinsa: pinossa 1 on yhteenlaskussa käytetyt kortit sekä vähennyslaskun isompi luku. Pinossa 2 on vähennyslaskussa käytetyt pienemmät luvut.
Peruspelissä on mukana lisäksi Kaivajakortteja, joiden avulla pääsee pälkähästä jos ei sopivaa laskutoimitusta tahdo löytyä: korttia käyttämällä pääsee arpomaan uuden kerroksen!
Pelilaudassa on lisäksi muutama erikoiskohta: kurkistusaukosta pääsee kaivajakortin lailla arpomaan uuden kerroksen. Lahjapaketin kohdalla pelaaja nostaa pakasta 3 korttia. Niistä isoimman hän saa laittaa omaan ykköspinoonsa. Loput kaksi palautetaan pakan pohjalle.
Peli päättyy kun kortit loppuvat pakasta ja ainakin yhdellä pelaajalla on vain 3 korttia kädessä. Nyt päästään laskemaan todellinen voittaja! Kaikki pelaajat laskevat ensin oman pinonsa 1 summan. Sen jälkeen lasketaan pinon 2 summa, ja vähennetään se pinon 1 summasta. Isoimman lopputuloksen saanut voittaa!

Peliä voi nopeuttaa poistamalla osan pakan korteista. Lisäksi suomenkielisessä ohjeessa on neuvottu sekä helpompi peliversio että haastavampi versio, joten matikkapeli sopii myös vasta laskemista harjoitteleville.

2-5 pelaajaa
Ikäsuositus 7-vuotiaasta ylöspäin/10-vuotiaasta ylöspäin
Pelin kesto 10-15 minuuttia

Tässä suomenkielisessä kuvitetussa ohjeessa on useita pelitapoja, jotka mahdollistavat pelaamisen eri ikäisille.

Lisätiedot

Kohderyhma

Kotiin, Alkuopetukseen, Päiväkotiin

Tuotetyyppi

Pelit

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Murmelin Murkinat – hahmotus ja matikkapeli”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kerro muillekin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Lähetä sähköpostilla

Kerro muillekin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Sähköposti

Tuotevideot

Kerro muillekin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Sähköposti

ELLIn blogissa

Saatat myös pitää...

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

Ellinkauppa tiedottaa!

Kalasataman myymälä palvelee Ma-Pe klo 9:00 - 16:30

Valmistellaan toimitustapoja