Tilaatko kunnan tai kaupungin laskuun? Pyydä laskutusasiakkaan tunnukset täältä!

Kirjaudu sisään

Kirjaudu ulos

Time timer näyttää ajan kulumisen myös niille, jotka eivät osaa kelloa. Se auttaa lasta toiminnanohjauksen ongelmissa.

Lisää kirjoituksiamme

Time Timer auttaa lasta toiminnanohjauksessa

Koska ollaan perillä? Onko vielä pitkä matka? Tähän jokaisessa lapsiperheessä kuultuun kysymykseen minulla oli tapana vastata kertomalla kuinka monta Pikkukakkosta matka vielä kestää, koska sen aikayksikön pienetkin lapset tuntuivat ymmärtävän. Sitä paitsi yksi Pikkukakkonenhan kului heidän mielestään tosi nopeasti, eikä kaksikaan ollut kamalan pitkä aika.

Nykyään on saatavana muitakin keinoja ajan konkretisointiin. Ympäri maailmaa hyvin suosittuja välineitä ovat Time Timer -kellot, jotka näyttävät vähenevää aikaa erittäin konkreettisella tavalla. Esimerkkejä Time Timereiden käytöstä voi katsoa vaikkapa tästä valmistajan tuottamasta videosta.

Hoputtaminen ja muistuttaminen ei ole kenestäkään mukavaa

Herätyskelloksi Time Timer ei sovi. Sen sijaan pienempien lasten ja erityislasten aamutoimien rytmittämiseen se sopii oikein hyvin.

Jos toiminnan suuntaaminen tai tarkkaavaisuus on jostakin syystä vaikeaa, voi vähenevää aikaa näyttävä kello olla erittäin tehokas kannustaja ja muistuttaja. Sitä voidaan käyttää kotona, päiväkodissa ja koulussa. Myös muistisairaat hyötyvät muistuttajasta, jossa koko ajan näkyy kuinka kauan aikaa on vielä jäljellä “seuraavaan siirtymään”. Time Timerin voi säätää piippaamaan ajan loppuessa tai antaa sen toimia äänettömästi.

Erään asiakkaamme kertoman mukaan kello on “pelastanut heidän perheensä ruokailuhetket”, koska sen avulla perheen autistinen lapsi jaksaa keskittyä omaan syömiseensä ilman, että häntä pitää koko ajan muistuttaa. Time Timerin kanssa hänen ruokailunsa kestää saman aikaa kuin muulla perheellä, eli puolisen tuntia entisen jatkuvalla hoputtamisella saavutetun tunnin sijasta.

Time timer mediumin päällä on pieni valkotaulu.
Time Timer medium ja valkotaulu

Kenen vuoro on pelata ja kuinka kauan saan ruutuaikaa?

Monessa kodissa taistellaan ruutuajasta. Kuinka kauan saa pelata tai koska on aika vaihtaa pelaajaa, jos samalla laitteella on monta halukasta käyttäjää. Pelaaminen koukuttaa ja sosiaalisessa mediassa surffaillessakin ajan kuluminen helposti unohtuu.

Läksyjen tekemiseen käytettävä aikakin voidaan sopia ja valvoa Time Timerilla, jos tuntuu siltä, että “voit mennä ulos heti kun läksyt on tehty” houkuttelee liian hätäiseen suoriutumiseen. Koululuokassa hitaammin työskentelevät voivat hyötyä siitä, jos sovitaan tietty aika, jonka kaikki “ainakin käyttävät tehtävän suorittamiseen”.

Kun ajankäyttösopimukset on saatu tehtyä, on niiden noudattaminen helpompaa “lahjomattomalla” välineellä. Ettei käy, kuten kuopukselleni, jonka mielestä “ihan kohta” oli kamalan pitkä aika, koska isosiskot aina lupasivat, että kyllä pikkusiskon vuoro käyttää tietokonetta tulee “ihan kohta”.

Toiminnanohjauksen vaikeutta voidaan helpottaa harjoittelemalla ja apuvälineillä

Toiminnan suuntautumisen vaikeus voi ilmetä edellä kuvatun käsillä olevaan tehtävään (ruokailuun) keskittymisen vaikeuden lisäksi hankaluutena aloittaa tehtävä ajallaan, siirtyä tehtävästä toiseen tai lopettaa tehtävä sovittuun aikaan. Kaikissa näissä tilanteissa voi käyttää Time Timeria apuna. Time Timereita on saatavana monen kokoisina, myös kännykän tai tietokoneen näytölle ladattavina versioina.

Valikoimassamme on useita eri mallisia Time Timereita ja lisävarusteita. Time timerit eroavat mitattavan ajan ja koon mukaan.

Time Timer Plus

Time Timer Plus on tukeva ja kahvalla varustettu Time Timerin helppokäyttöinen perusversio. Kellotaulu on suojattu tukevalla muovilla, joten pienet, uteliaat sormet eivät pääse räpläämään kellolevyä. Äänenvoimakkuutta voi säätää portaattomasti kellon takana.

Tunti on ehkä tärkein ajan yksikkö, ja 60 minuutin kello on saatavilla sekä mustana että valkoisena.

Pieni Time Timer MOD ja piirtotaulu

Time Timer MOD on Plus-mallia pienempi kello. MOD:in hälytysäänen voi säätää päälle tai pois, mutta soiton voimakkuutta ei voi säätää. Piirtotaulu MOD on piirtotaulukehys MOD-koon kellolle. Piirtotauluun voi kirjoittaa ohjeistuksen, listan tehtävistä tai vaikka kiinnittää sinitarralla tai teipillä toiminnanohjauskuvia.

Värikäs Time Timer Medium – myös luokkapakkauksena!

Time Timer Medium on värikäs ja helposti eri paikoissa käytettävä kello. Kellon selkä on magneettinen, joten sen voi asettaa magneettitaululle tai jääkaapin oveen. Kellon takana on myös taitettavat jalat, joten sen voi asettaa myös pöydälle ja kellon takana on pieni kolo, josta sen voi ripustaa ruuvilla seinälle. Ajan loppumisesta ilmoittava ääni on säädettävissä päälle tai pois.

Medium on saatavilla yksittäin mustana sekä kahdessa värikkäässä 3 kellon luokkapakkauksessa (sininen-punainen-keltainen tai oranssi-vihreä-lila). Luokkapakkauksiin sisältyy myös kolme pientä valkotaulua tehtävien kirjaamiseen sekä yksi latausoikeus Time Timer Desktop -applikaatioon.

Mukautuva Time Timer Twist

Time Timer Twist on pieni (halkaisija 8,5 cm), digitaalisella näytöllä toimiva visuaalinen ajastin. Sen voi säätää osoittamaan aikaa 0-90 minuutin väliltä helposti pyörittämällä kellon ympärillä olevaa rengasta. Digitaalinen näyttö näyttää ajan kulumisen sekä konkreettisesti, vähenevänä ympyränä että numeronäyttönä minuutteina ja sekunteina. Twistin selkä on magneettinen, joten sen voi kiinnittää vaikka jääkaapin oveen ja se toimii myös visuaalisena ajastimena vaikkapa kotikokeille.

Ellinkauppa tiedottaa!

Myymälä suljettu pysyvästi

Valmistellaan toimitustapoja