Kalasataman myymälämme on sulkenut ovensa pysyvästi. Verkkokauppamme on tietenkin edelleen aina auki ja lisätietoa varaston muutosta näet tästä!

Tilaatko kunnan tai kaupungin laskuun? Pyydä laskutusasiakkaan tunnukset täältä!

Kirjaudu sisään

Time timer näyttää ajan kulumisen myös niille, jotka eivät osaa kelloa. Se auttaa lasta toiminnanohjauksen ongelmissa.

Lisää kirjoituksiamme

VaNen ViLLE-tehtävät

Digitaaliseen ViLLE-ympäristöön on laadittu VaNeen omat materiaalit, jotka seuraavat viikkosuunnitelmia. Opettaja voi huoletta antaa näitä tehtäviä oppilailleen, koska tehtävät ovat varmasti VaNea, “täsmää” ja huolellisesti

Lue kirjoitus

VaNe-Koulutukset

Vaikka materiaaleja voi käyttää ilman koulutusta, suosittelemme luokka-asteittain järjestettäviä koulutuksia, jotta menetelmän käyttäminen onnistuu parhaiten. Koulutusten tavoitteena on antaa opettajalle valmiuksia opettaa matematiikkaa unkarilaisen Varga-Neményi

Lue kirjoitus

Time Timer auttaa lasta toiminnanohjauksessa

Koska ollaan perillä? Onko vielä pitkä matka? Tähän jokaisessa lapsiperheessä kuultuun kysymykseen minulla oli tapana vastata kertomalla kuinka monta Pikkukakkosta matka vielä kestää, koska sen aikayksikön pienetkin lapset tuntuivat ymmärtävän. Sitä paitsi yksi Pikkukakkonenhan kului heidän mielestään tosi nopeasti, eikä kaksikaan ollut kamalan pitkä aika.

Nykyään on saatavana muitakin keinoja ajan konkretisointiin. Ympäri maailmaa hyvin suosittuja välineitä ovat Time timer -kellot, jotka näyttävät vähenevää aikaa erittäin konkreettisella tavalla. Esimerkkejä Time timereiden käytöstä voi katsoa vaikkapa näistä valmistajan tuottamista videoista.

Time Timer Visual Timer

Hoputtaminen ja muistuttaminen ei ole kenestäkään mukavaa

Herätyskelloksi Time Timer ei sovi. Sen sijaan pienempien lasten ja erityislasten aamutoimien rytmittämiseen se sopii oikein hyvin.

Jos toiminnan suuntaaminen tai tarkkaavaisuus on jostakin syystä vaikeaa, voi vähenevää aikaa näyttävä kello olla erittäin tehokas kannustaja ja muistuttaja. Sitä voidaan käyttää kotona, päiväkodissa ja koulussa. Myös muistisairaat hyötyvät muistuttajasta, jossa koko ajan näkyy kuinka kauan aikaa on vielä jäljellä “seuraavaan siirtymään”. Time Timerin voi säätää piippaamaan ajan loppuessa tai antaa sen toimia äänettömästi.

Erään asiakkaamme kertoman mukaan kello on “pelastanut heidän perheensä ruokailuhetket”, koska sen avulla perheen autistinen lapsi jaksaa keskittyä omaan syömiseensä ilman, että häntä pitää koko ajan muistuttaa. Time Timerin kanssa hänen ruokailunsa kestää saman aikaa kuin muulla perheellä, eli puolisen tuntia entisen jatkuvalla hoputtamisella saavutetun tunnin sijasta.

time timer kelloja
Erilaisia Time Timereita

Kenen vuoro on pelata ja kuinka kauan saan ruutuaikaa?

Monessa kodissa taistellaan ruutuajasta. Kuinka kauan saa pelata tai koska on aika vaihtaa pelaajaa, jos samalla laitteella on monta halukasta käyttäjää. Pelaaminen koukuttaa ja sosiaalisessa mediassa surffaillessakin ajan kuluminen helposti unohtuu.

Läksyjen tekemiseen käytettävä aikakin voidaan sopia ja valvoa Time Timerilla, jos tuntuu siltä, että “voit mennä ulos heti kun läksyt on tehty” houkuttelee liian hätäiseen suoriutumiseen. Koululuokassa hitaammin työskentelevät voivat hyötyä siitä, jos sovitaan tietty aika, jonka kaikki “ainakin käyttävät tehtävän suorittamiseen”.

Kun ajankäyttösopimukset on saatu tehtyä, on niiden noudattaminen helpompaa “lahjomattomalla” välineellä. Ettei käy, kuten kuopukselleni, jonka mielestä “ihan kohta” oli kamalan pitkä aika, koska isosiskot aina lupasivat, että kyllä pikkusiskon vuoro käyttää tietokonetta tulee “ihan kohta”.

Toiminnanohjauksen vaikeutta voidaan helpottaa harjoittelemalla ja apuvälineillä

Toiminnan suuntautumisen vaikeus voi ilmetä edellä kuvatun käsillä olevaan tehtävään (ruokailuun) keskittymisen vaikeuden lisäksi hankaluutena aloittaa tehtävä ajallaan, siirtyä tehtävästä toiseen tai lopettaa tehtävä sovituun aikaan. Kaikissa näissä tilanteissa voi käyttää Time Timeria apuna. Time Timereita on saatavana monen kokoisina, myös kännykän tai tietokoneen näytölle ladattavina versioina.

Valikoimassamme on useita eri mallisia Time Timereita ja lisävarusteita. Time timerit eroavat mitattavan ajan ja koon mukaan.

Time Timer Plus

Time Timer Plus on tukeva ja kahvalla varustettu Time Timerin helppokäyttöinen perusversio. Kellotaulu on suojattu tukevalla muovilla, joten pienet, uteliaat sormet eivät pääse räpläämään kellolevyä. Äänenvoimakkuutta voi säätää portaattomasti kellon takana.

Tunti on ehkä tärkein ajan yksikkö, ja 60 minuutin kello on saatavilla sekä mustana että valkoisena.

Time Timer Plus 120 minuuttia sopii esimerkiksi lasten kouluunlähdön tueksi. Aikaisemmin töihin lähtevä vanhempi asettaa kellon siten, että sen aika loppuu juuri ennen kuin lasten pitäisi lähteä kouluun. Kelloa osaamattomat pikkukoululaisetkin näkevät, kuinka aika kuluu ja kouluunlähdön aika lähestyy. Time Timer Plus 20 minuuttia ja Time Timer Plus 5 minuuttia sopivat lyhyempien tehtävien toiminnanohjaukseen tai vaikka Pomodoro-tekniikan käyttöön.

Pieni Time Timer MOD ja piirtotaulu

Time Timer MOD on Plus-mallia pienempi kello. MOD:in hälytysäänen voi säätää päälle tai pois, mutta soiton voimakkuutta ei voi säätää. Piirtotaulu MOD on piirtotaulukehys MOD-koon kellolle. Piirtotauluun voi kirjoittaa ohjeistuksen, listan tehtävistä tai vaikka kiinnittää sinitarralla tai teipillä toiminnanohjauskuvia.

Värikäs Time Timer Medium – myös luokkapakkauksena!

Time Timer Medium on värikäs ja helposti eri paikoissa käytettävä kello. Kellon selkä on magneettinen, joten sen voi asettaa magneettitaululle tai jääkaapin oveen. Kellon takana on myös taitettavat jalat, joten sen voi asettaa myös pöydälle ja kellon takana on pieni kolo, josta sen voi ripustaa ruuvilla seinälle. Ajan loppumisesta ilmoittava ääni on säädettävissä päälle tai pois.

Medium on saatavilla yksittäin mustana sekä kahdessa värikkäässä 3 kellon luokkapakkauksessa (sininen-punainen-keltainen tai oranssi-vihreä-lila). Luokkapakkauksiin sisältyy myös kolme pientä valkotaulua tehtävien kirjaamiseen sekä yksi latausoikeus Time Timer Desktop -applikaatioon.

Mukautuva Time Timer Twist

Time Timer Twist on pieni (halkaisija 8,5 cm), digitaalisella näytöllä toimiva visuaalinen ajastin. Sen voi säätää osoittamaan aikaa 0-90 minuutin väliltä helposti pyörittämällä kellon ympärillä olevaa rengasta. Digitaalinen näyttö näyttää ajan kulumisen sekä konkreettisesti, vähenevänä ympyränä että numeronäyttönä minuutteina ja sekunteina. Twistin selkä on magneettinen, joten sen voi kiinnittää vaikka jääkaapin oveen ja se toimii myös visuaalisena ajastimena vaikkapa kotikokeille.

Isoihin tiloihin monipuolinen Time Timer MAX

Time Timer MAX on isoin ja monipuolisin kellomalli. Sen 44 cm x 44 cm -kokoinen näyttö näkyy isossakin tilassa ja sen voi asettaa näyttämään 8 eri aikaa (5, 15, 30, 60 tai 120 minuuttia sekä 4, 8 tai 24 tuntia). Kellotaulun saa muokattua mitattavan ajan kanssa sopivaksi kolmen kaksipuolisen vaihdettavan kellotaulun avulla. Yksi kellotauluista on tyhjä, jolloin käyttäjä voi kirjoittaa tai piirtää itse haluamansa tehtävät tai ajat kellotauluun taulutussilla. Pakkauksessa on mukana kolme värikästä viisaria, jotka voi kiinnittää kellotauluun kuvaamaan tehtävien vaihtumista. MAX seisoo tukevan jalkansa avulla pöydällä, tai sen voi kiinnittää seinälle mukana tulevan seinätelineen avulla.

Ellinkauppa tiedottaa!

Kalasataman myymälä palvelee Ma-Pe klo 9:00 - 16:30

Valmistellaan toimitustapoja